Søg

Danskernes grønne favoritter

Opdateret: 30. jul. 2019

Solen skinner, himlen er blå og den summende lyd af biler på landets veje er erstattet af fuglesang for en stund. Ja, man skal ikke opholde sig længe udenfor for at opdage, at sommerferie-perioden er over os. Det betyder, at mange danskere har byttet hverdagens trummerum ud med feriens glæder. Og uanset om ferien nydes med vinmarker i Italien, strande i det sydfranske eller de fantastiske danske klitlandskaber, så er maden ofte en stor del af glæden ved ferie. Man spiser lidt mere ude, man bruger lidt længere tid på at tilberede maden og man har ekstra fokus på de gode råvarer.


Og de gode råvarer er der masser af lige nu. Ærter, sommerkål, majs og listen bliver ved. Faktisk er det sådan, at størstedelen af de danske husstandes favoritgrøntsager er i sæson netop nu. Tilbage i 2016 lavede COOP en opgørelse over danskernes favoritgrøntsager, og listen er stærkt domineret af sommerens friske grøntsager. Her er blandt andet ting som tomater, kartofler, blomkål og ærter. Nedenfor kan du se de 15 favoritter:Om de er danskernes favoritter, netop fordi de er super friske og i sæson henover sommeren, er ikke til at sige. Men det er nærliggende at tro, at vi får et lidt bedre forhold til de råvarer, vi bruger, når vi rigtig har tid til at nyde dem. Tænk engang bare på friske danske ærter - tankerne ledes straks hen på den blå himmel og de solrige dage, som tit danner rammen, når man nyder de små grønne sager. Lysten til ærter melder sig straks!

Og så er der formentlig også den simple grund, at råvarer bare smager bedst, når de er friske. Og her er sæsonernes gang en dejlig nem rettesnor for friske varer.


Så om det er smag, friskhed eller den lokale nærhed - så er der grunde nok til at sætte danske frugter og grøntsager på menuen!

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle